Posts

Showing posts from October, 2010

Love story 1

It has been quite a hectic week actually, kerja cam biasa jaklah, ada partnya gagoooooooo gilak, ada masanya so freeeeee...anyway, I've been wanting to type a lil story here. Come to think of it, it's fun juaklah advise org yang ada masalah esp bila masalah yang melibatkan cinta. Wah!...rasa mcm Dr. Love indah, du mak oiii...sabar jak owh...

Anyway, back to the topic, ada ke topic atas ya(lom pikir gik...colop lok..)alkisahnya ada la sorang kawan ku tok, dah putus kasih ngan boyfriendnya. Datang ke ofis dengan muka merinsaknya. Selalunya di ofis ngereco kedak apa, bila nya dah bebek-bodo semacam kedak ya, tertanyak2 juak kenakkah mbiak tok diam ajak. Aku ngan kawan ku sorang heran juak nanga olahannya. Namalah instinct org tua (tua gilak kah...tua juak ya...dah masuk alam 40...) check2 tek menar juak firasat kamek duak, nya break off ngan bf nya. Patutlah muka kawan merinsak semacam duhal tek sedih, nya sik frust katanya ..it's just that she was glad that it was over, …

I wish....

Image
cam tok kah nak?...waaaaaaa...I wish..





I consider myself a foodie and loves to cook and somehow I just can't help but admire kitchens, be it a friends'kitchen or any cook show on tv. I wish (a lot actually) to have one those fancy yet simple kitchen one of these days. ****sigh***** entah bila kah nak molah kitchen kedak ya.... Mun cam tok lah rupa dapor aku ....alahai, malar jak aku masak eh...it would be fun kan, that is why setiap kali aku nanga Nigella masak rah channel AFC ya, I focus more on kitchen design than the recipe of course. Oh ya, I just love Chef's Micheal Smith kitchen too....

Best sik jawapan tok?

"waktu kuliah 10 am, setiap hari selasa. Pelajar tidak dapat bangun/bangun lewat"

tok adalah komen dari lecturer yang interbiu studentnya yang dpt surat cinta dari fakulti. Eran aku mbiak kinek tok, kelas kol 10 pagi pun sakit nak bangun juak, adoh heh....mun tek kelas kol 7 pagi kah ..mun saal nak bangun ya paham juak aku...ayooooo, apa nak jadi ngan mbiak kinek tok eh...?...(kerepak mode jap) ..zaman mensia ku dolok pernah sekali ada kelas non-stop dari kol 8 pagi sampei kol 6 ptg...lunch break pun sik da koh...sempat2 minum air mati sikit...by the time kelas abis kol 6, peng sa nyawa, nak ke dewan makan pun sik terkaber...last2 makan maggi jak lam bilit...of course dolok jeman ku dolok sik ada bisik dak handphone, laptop..mun nak bertepon kah, paksa berebut mun sik lelah nunggu member yang bergayut rah public phone dibah ya...nak makei laptop?...kussssssssss semengat...mok ke bilit typing/bilit computer baruk nemu natang ya...

Moral of the story: sik kira dari zaman ney k…

Monday blues

Pelik juak tajuk tok dah ku perati menar2, tok dah kol 5 lalu..hehehe..sikhal nak, semadi nadai...sik juak Monday blues sebenarnya. Just nak bercerita sikit today's happenings jak. Since aku attached to undergraduate section, this morning I encountered 2 cases. Biasalah nak final exam tok, macam2 jak level emosi tengah melanda dak mbiak. Ada yang kenak histeria, ada yg kenak epilepsy alu ninggal tedah mbiak ya, dah gik final year student.

Ati dan perasaan aku aritok ada macam2 emosi jak, antara yes and no jak..entahlah....

Layan nyawa peras lok...

Some of the songs yg aku layannzzz bila peras.....(sikla lamak...rindok jak nak melayan perasan bah...)






Angol nak?..hehe...oh well...that proves am not heartless at all...

Tok lagu k ku ngilang tension peras ya....lagu apaaaaaaaaaa...lagu hindi, as if aku faham a single word of hindi, whateva, it's enough to boost my spirit yg low ituuu...lagipun aku tok peminat kipas mati duo SRK & Kajol...

Frust?...

Image
Bila dah selalu gilak frust, perasaan ya dah jadi biasa dah kinek tok. Immune gilak lah ya, at times I just wondered, have I reached to the point of being heartless?....entahlah. Admittedly after what happened last night, the same deep sinking feeling is back, but I sort of manage to control the anguish and the hurt. The aching is there too but I always tell myself, it's time to move on. Another chapter in my life has closed and a new chapter begins. Be strong girl!!!....

Reunion Pre-Commerce 86/87 ITMCS

Image
Pre-Com 86/87 Reunion Dinner - 2/10/2010 di KGS, Kuching


Kamek orang yang datang malam ya, about 40 of us.
Till we meet again in 2012, insyaallah. Amin.


Thank you ITM....





some of the slides shown malam ya


Tetak nanga gambar2 zaman rock kapak ...ahaks...


Masing2 sain-menyain majalah pre-com & exchanging contact nos.. ...



Yani & Hadiah tetak maca book autograf Raja Nor...








Gelaran Sasuka diberik di orientation week oleh OC, baruk malam ya dapat pedang samurainya..oh tedah...ninja pa nama ya..hehehehe..


The most loyal and loving couple award, bergerek dari ITM sampei jadi laki bini.








Lina aka principal, looks worried nanga respond slow, this was taken 2 minggu sebelum dinner..

Masa tok tengah update list yang confirm tapi belum bayar..malam ya juak berkepung ngan sidak lain...

Utak ku dah stuck, sik ada idea nak nulis tajuk posting aku kali. Dah lamaaaaaaaaaaaaaaak juak rasanya aku sik berposting diblog aku tok, kak ngereco sekejap bulan posa ya tek. Malaskuuuuuuu. Been so busy af…