Reunion Pre-Commerce 86/87 ITMCS

Pre-Com 86/87 Reunion Dinner - 2/10/2010 di KGS, Kuching


Kamek orang yang datang malam ya, about 40 of us.
Till we meet again in 2012, insyaallah. Amin.


Thank you ITM....





some of the slides shown malam ya


Tetak nanga gambar2 zaman rock kapak ...ahaks...


Masing2 sain-menyain majalah pre-com & exchanging contact nos.. ...



Yani & Hadiah tetak maca book autograf Raja Nor...








Gelaran Sasuka diberik di orientation week oleh OC, baruk malam ya dapat pedang samurainya..oh tedah...ninja pa nama ya..hehehehe..


The most loyal and loving couple award, bergerek dari ITM sampei jadi laki bini.








Lina aka principal, looks worried nanga respond slow, this was taken 2 minggu sebelum dinner..

Masa tok tengah update list yang confirm tapi belum bayar..malam ya juak berkepung ngan sidak lain...

Utak ku dah stuck, sik ada idea nak nulis tajuk posting aku kali. Dah lamaaaaaaaaaaaaaaak juak rasanya aku sik berposting diblog aku tok, kak ngereco sekejap bulan posa ya tek. Malaskuuuuuuu. Been so busy after raya riya, 1st project was reunion (nak alah2 jak reunion kata kawan2ku)..jawapan aku: Ney nak molah...namalah kita tok dah berumo koh, berreunion jak kerja kamek org koh... so here goes the pictures. Pikir nyaman kah nak organise nok nama reunion tok, adohhhhhh....bukan pening palak ajak, cah wak alak mikir macam2. Most of us nak sik ada bercontact dengan yang lain, mun agik yang ada di Kuching,Sibu, Miri ya boleh lah nak bercarik dengan geng2 ITM yang lain. Batch kamek orang dolok banyak sidak dari Malaya nun especially sidak dari Kelantan (nok geng2 dari Kelantan tok arumbulaknya sekampung.hehehe...bok sedar bila sorang ya masih nyimpan majalah Pre-com, aku pun gik sik ingat ada bisik majalah ya....). Nasib bait jak kinek tok dah ada facebook mun sik setegal fb ya sik juak dapat nak bercontact dengan yang lain.

But still ada yang depan mata (bak kata bahasa mak ku) sik mok pegi. I guess they have their own reasons, supan kali..entahlah. Tapi yang pasti ada dikalangan yang sik pegi sebab ada cerita lamak di antara sidaknya. Biasalah nak?..Sik juak nak maksa sidaknya, afterall it has been 23 years since some of us last met. Ada di kalangan kamek orang fail masa Pre-com ada yang pass Pre-Com and nyambong diploma di kampus lain. Yang milih DPA (malas nak naip full, mbiak itm tauk apa reti ya)pegi ke kampus di Sabah, sapa-sapa yang milih Hot Cat, pegi ke ITM Shah Alam. Mana2 yang milih DBS,DIA, DSS nyambong di ITMCS. Camya lah zaman mensia kamek orang dolok, belajar di ITMCS yang dioffer Pre-Com, Pre-SS, DIA & DBS jak. Sik kedak mbiak kinek tok macam2 jak. Ney nak rindok, sik perlu pergi jauh2 gik ..sik lelah nak berjauhan ngan family, mana yg congek & manjak ya harus kitak org bersyukur dapat belajar dekat2 ngan family...ya mun sik mok nak belajar agik nang apa lah...(aih!..berjakok indah aku lok..hehehe...harap maaf, siaran terganggu sebentar tadi..)

After all that was said and done, everyone was sooo happy and very d belalak, as for the progam malam, hmmm.. yang nang ancor abis, sigek pun sik jadi kotan dimbak sidak kawan2 lain excited bertemu ....so reunion mode will be activated again in 2012. And we still talk about it till now. Most of the pictures aku ngkah rah fb ku jak, ada kedak gambar yang disimpan ajak k tanga kelak. 23 years may have passed by tapi olah masing2 malam ya kedak dalam kelas pre-com jak ...it's as if some or all lupak yang daknya dah berfamily.

Comments

Popular Posts