Terapi menghilangkan marah................layan jaklah owh....

While typing subject ya, I was second-guessing already, mmmm...whatever lah, ati masih geram ngan marah setegal keretaku dilanggar lari oleh si pengecut yang dayus dan ngok-ngek itu. Dalam melayan perasaan marah & piluk di ati, aku masuklah forum cari tadik, kiranya nak maca gossip lah tek nak, dah masuk rah bod gossip lamak2, terjumpalah macam2 YT lamak, so hasilnya tok lah, found some nice YT of those familiar faces and familiar songs that I grew up with. Terasa nostalgic jak bila nanga YT2 ya. Enjoy lah mun rasa nak enjoy, jalan2 ke jeman mensia ketika aku masih remaja..cehhhhhhhhh....nang ada?..!!!!


Toklah rupa Shiela gik mudak2 dolok, sik byk berubah kan, masih kecik2 tapi adalah sikit expansion sia2..but I just love her to bits la...



Tiba2 jaik ati(sebak kata urang malaya) jak nanga YT tu, Al-fatihah utk
allayarhamah Seha. My favourite group juak tok and my favourite duo.



Gelombang - Heavy Machine. Now and then will still stop and listen to the song and sing to the lyrics whenever it's on air.



My idol dolok2...Al-fatihah to Allahyarham Junainah Amin (bini M.Nasir)sebelumnya kawin dengan Marlia Musa. Twinnya Junaidah is married to S. Amin Sahab, sidak duak selalu molah lagu dengan Alleycats dolok tapi rasanya kinek tok S. Amin Sahab concentrate dengan lukisan nya ajak. Kumpulan Feminin pernah ngembak lagu tok but I still prefer the original though.


Aha...paling suka and rindu lah dengan group tok, Farah and Yasmin dari Spore, nama kumpulan Queens, Farah yang pernah jadi bini Aman Shah dolok tapi dah bercerai dah(spt kata gossip Aman Shah is a well-known casanova during his hey days...)...entah siney gik tuju sidak duak beradik tok...the last time I read up somewhere Yasmin is married to an Australian of Arab descent. I missed them. Lagu tok famous when I was in Primary 6(1980)...agak2 berapa dah umo makcik tok..

Last one..................... for now(takut ada urang muntah ijo kelak..LOL)sabar jaklah owh...


Debu dihati dari cerita Ali Setan. Aku suka lirik lagu tok, nang jiwanglah bila Ebby molah lagu..dunno what happened to him now tapi lagu/lirik polah Ebby nak banyak jiwang. Sekali sekala melayan jiwang boleh lah but not too much la, umas sa nyawa, sik pian nak berratib sendu jak2....

Layan jaklah sia, boh manas2...ilek2 jak sia....

Photobucket

Comments

Puan Isah said…
Salam Nur
Sori to hear keta Nur kenak langgar, kelak mak isah pulas telinga pengecut ya he he...

Thanks for sharing oldies kat YT ya...nang oldies mak isah la :p

Just relax & you have a nice weekend!
HaSue said…
bena ya eh...nang rasa nak marah jak bila hit n run giya owh..takut naa juak nya nak disuruh mbyr..
apa2pun video2 ya nang best belaka..hehe

re:kek velvet nak ariya lum puas ati gik kmk...nangga komen kmk x sure ya lum cukup puas ati laa ya..kelak kmk nak try resepi lain gik..mun nang gebu kejadiannya baru ok..yg resepi riya kwn kmk yg dah try pun mdh x berapa jd..tp bila mkn ngan cream cheese yaa nang nyaman jak..hihi.. cuma tektur kek nya cam muffin..x gebu spt kek velvet yg sepatutnya...

aa..dah terpanjang cerita kmk tok..sori eh,nyemak jak
Nur68 said…
Tq singgah blog kamek Mak Isah...yalah koh masih sik puas ati jak rasa sik tauk btg tubuh org ya...tp neylah gaya nak, nama lah hit and run...mujuk dikpun jak tok....

Sue: kamek dari sari ke sari jak nak cuba VC ya, arumbulak mcm2 resepi VC dah di print kamek lom gik sampei ke sia..insyallah mun dah molah kelak, kelak lah pos dlm blog tok...

Popular Posts