Sudirman dalam kenangan


Pic credit to ricky

Mun diekot rasa ati sik ada juak nak post hal aruah Sudirman. It's known already and there were a few entries about him here and here It's been 19 years since he passed away. Banyak la cerita tentangnya, namala artis, sik pernah lari dari gossip etc. I believe none of those crap and in my own little way, I pray that he would get well soon then. But it never happened. After all these years, he is dearly missed. But am not here to talk about any of that except that I am one of his fans, I grew up with his songs and to me he is simply unbeatable and he is in his own league. Program tv dolok pun bukan mcm kinek tok,macam2 channel ada sampei sik tertanga agik nok ney. But knowing me, I spend most of the time watching AFC, TLC, Criminal Minds, Oprah, NCIS (just to name a few of my many2 favourites) Aih!..Jauh juak melelat aku tek owh...ok back to cerita aruah Sudirman tek..

My favourite songs?...banyakkkkkkkkkkkkkkk........Amongst the many2 is Penganggur, Anak Gembala, Basikal Tua (this particular song was very popular somewhere in 1980 if am not mistaken) aku masih ingat lagi video ya, whereby Sudirman berempas pulas jak nak berbasikal ngembak aruah Yusni Jaafar dibelakang. I can't seem to find the YT on this one though.








dolok2 masa frust nang sik dapat nengar lagu tok...mmg nangisssss...

Al-fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat hendaknya.

Photobucket

Comments

Fiza Nordin said…
k nur,
i'Allah tak serik datang s'wak, tapi serik shopping.kata en hb, 'kite sewa 1 cargo ajelah'... sume nampak nak beli ekekekeee
lepas ni klu g lagi,takmo shoping beria (ye ke????) g arh....nak jalan2 je....
+ klu ke miri dptlah jumpa kak nor & along roz (home kreation) heheheee
Fiza Nordin said…
k nor, masa kat india street sy mmg ada masuk 1 kedai jual barang kek.konon2 nak tanye buttermilk tp pembantu kedai tu bg sy buttercup, boleh???? hahahahaa

*browning sugar tu hape kak? kegunaannye? same ngan gula perang ke? snjung punya browning sugar & s'wak punya tak same eh... blur! hiks...
Nur68 said…
gelak jap baca bab buttermilk tu..dorang tu memang, tanya lain, jwp lain.hehehe

browning sugar tu yg biasa digunakan dlm resepi kek kukus Sarawak..bukan yg dlm packet mcm gula tu ..tp dlm botol....rasanya Fiza tau kot cuma mungkin confuse sikit, akak kdg2 cam tu gak, nak beli brown sugar, terbeli yg browning tu

Popular Posts