DJ YAZNOR (DJ Norhidayah & DJ Yazid of SarawakFM) ........oooooo Dettttttttttt...

Mode: Bahasa Sarawak on air!!!


Entry tok ku polah atas rasa penghargaan & kasih sayang ku tujukan untuk DJ Nor & DJ Yazid of SarawakFM sebab inisiatif sidak duak molah program Berkenang(arap maklum, mun nak muntah ijo, silakan...LOL..tapi salut dikpun muntah ya lok, sik pian k nak bermop2 disitok)

Sik terpikir la juak nak post this particular entry tapi bila nanga status facebook DJ Norhidayah(SarawakFM)alu datanglah idea nak molah post tok. Mintak maap la aku tok bukan sorang pencerita yang bagus, sik hu ha hu ha kedak adik ku sorang tok.

AAAAAAnyway, back to the topic, see I skipping london already...sebenarnya aku tok jenis lambat crita kata orhang saghawak, maka dah 6 tahun dah YAZNOR ya on air, aku baruklah sedar 2 tahun lepas tapi mula2 nang sik lalek juak cos standard radio sarawak bagi aku adalah k orang tua jak (nang mudaklah aku tek oooo, aihhhhhhhh...perasannya lok....kekekkee)tapi kadang2 terrrrrrpaksa nengar juak mun sik diamok oleh mak ku, sebab ada segmen berita koga @keluarga...(harap maklum ye kawan2, orghang saghawak ni ada tendency nak memendekkan perkataan, keluarga jadi koga, kali jadi ali, pelik jadi lik...(itupun depends dengan penggunaan ayat dan situasi yang digambarkan)...aihhh...pehal melelat ke tutorial bahasa saghawak indah....ingat tok program senada seirama kah or program sayang sarawak(nan hado itu...)...ok lah, insap gik owh, nak alah2 jak melelat kangkong..ujung2 kangkong ya melelat ke kedai Lock Ann jak..(teringat la dengan rojak suntung/kangkung ya...) aiee., melelat agik..
oklah, sapa-sapa yang pernah nengar SarawakFM akan tauk program Berkenang. Mmmmm..sik tauk juak ..oklah, tok nya YT yang sempat direkod oleh salah sorang peminat program ya...

tok promo program Berkenang, gelik2 ati bila nengar part melobo2 ya oleh DJ AJ, ya juak sorang ya nang good combination ngan sidak duak DJ YAZNOR ..mun dak tiga tok on air, nang ancor lah, antap i tell you....




Tagline: melobo2, kali juak kau tok nisot....













Program tok nang best cos selain daripada ngembak kita balit ke jeman mensia marek, pada masa yang sama program tok banyak ngeluar perkataan lamak orghang2 saghawak yang jarang dipakei oleh mbiak kinek tok. Aku nang sayang menar ngan program tok, apa boleh buat eh....ish...aku nang emosi abis part tok, jaik ati ku ngenang ...bah..dengar jaklah owh k ngibor ati kata ughang tek nak...



Oklah, malas ku nak ngerenyang panjang gilak, mun asa nak nengar, nengar lah nak, mun sik mok nak nisot kedak aku tok kadang2, boh layan owh..g rah sia sinun jak ....

Sebenarnya rasa peras @ frust kata orghang putih, bila program tok diambik aleh oleh orang lain, aku alu sek da mood nak nengar SarawakFM agik. Effective aritok DJ Yazid dah dengan CATS FM. Sik tauklah apa crita disebalik ya but whatever, honestly, it's a big loss to SarawakFM cos the main reason aku nengar SarawakFM because of sidak duak tok yang sekalor tapi nang best, nang best of the best bagi aku..

Benarlah kata pepatah tek nak, yang patah, akan tumbuh, yang ilang akan berganti tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii..nak berganti yang sik sama dengan yang dolok koh...aiseyyy..emosi dah aku bila dah part tok...apa kata orghang Malaya tek, ralat?.!!!!..aaaa, nyalah ya...rasa ralat jak...

Bah, okla, aku nak melayan rasa lok nengar YT2 tok...

Credit to: Zahar Othman...maceh banyak2 oiii...dapat juak k ku melepas beraie dengan kelakar nisot dak duak tok...

Ada agik aie...



Dah la aku tok, entry tok khas juak k sidak2 anak sarawak yang nuuun jauh disinun....maybe kitak orghang disinun adalah nengar nak owh, suka jak bah nak mengngegehkan dirik nak share ngan kitak orghang sinun...bah..mupok lok, boleh tahan juak dah kamek tok bercakap di sitok..kekekekeee



Nota kaki oiii: Aku nulis tok sekadar meluahkan rasa sik puas ati at least ku dah melepas segala rasa geram ku sitok, sik juak banyak tapi boleh tahan juak rasanya aku dah ngereco tek nak...and seriously aku sik mengharap sapa2 pun maca ...just sharing of my thoughts only.(aie...skipping agik lok...LOL) bah udah gik ya....

Photobucket

Comments

Puan Isah said…
Kacakkk...ijo mak isah pun peberet kaler.

Jgn riso..rupa blog nur kacak la, polah jak cam nei nok kenan di ati ya..mak isah pun x brapa ngan computer technology tok..

Salam sayang

Popular Posts