SABUN






SABUN @Jomheboh, Penang November 2008

All comments to the pictures are credited to nubcy@cari.com.my. Anggaplah sekadar royanan semata-mata.
Stc: Ermmm....landing kat sini boleh? Hensem org Nubhan ni pakai baju melayu, tergoda I!!
Nub: Nasib baik dah buka..adoiii tak bleh blah dgn si kecil molek ni!! Sejak dua tiga hari ni pakai baju kurung ngan kebaya, nampak ayu plak ni...Nak bawa raya kat kampung ke ni?
BABAK "CONDONG IS CINTA"
1. Condong Nubhan (salah satu trademark dia!)

2. Stacy plak dah condong!!!


SABUN bersungkai dengan ASTRO
Pose makin manja la..............

SABUN bersungkai dengan RIA Sentral
Credit: Abgmanz360.blogspot.com

Dalam feri, Nub/Stc duduk sama-sama. Nub duduk bahagian dalam, Stc bahagian luar. Dah settle semua, feri pun berangkat. Sibuk jek SABUN ni adjust segala beg sandang dorang (sebenornya acah je tu supaya kengkawan nampak dorang sibuk sendirik, padahal tunggu masa sesuai je nak feeling-feeling! )

OK feri dah start moving nie

Lalu plak Naim - saje Naim tetiba duduk belah Stacy, geng kannnn (3 seating in one row hehehe)

Nm: Stacy, boleh I duduk sini tak? (Dia tau Nb/Sc ni nak berdua aje, tapi saja kacau daun jap...Dia notis muka Nub mcm tak senang ati ....saje nak usik Nub tu, dlm ati dia "bior ko jang, aku nak join sekaki... )

Sc: OK ba.... duduk sini la (senyum dia pd Naim, tapi paling juga tengok muka Nub. Ketawa kecil dia nengok muka Nub yang "murka" dek Naim)

Nb: Amboi Naim, banyak lagi kerusi kosong tu, nak juga ko menyemak kat sini ye...Dah dah, jangan kacau. Ini dah booking untuk aku dan stacy je.... pindah pindah cepattt(Kasi tengok muka tak senang ati dia, tapi ada juga senyuman tu pasal main2 marah kat geng kan - (walaupon sememangnya dalam hati, mo jek dia terkam si Naim ni kalo dia tak juga pindah tempat duduk!!!! Isssshhhhh Naim nih)

Sc: Issh abang ni, kesian Naim tau... (Stacy tu serba salah, kesian juga dia dgn geng Nub)

Nm: Wah! Abang sudah ni.... (mcm telinga lintah je Naim ni, apalagi ambil kesempatan terus usik la. Dia notis Stacy mcm termalu plak tapi tetap cover ngan senyuman dia.) Ohhh selama ni aku escort korang aku tak dengar pun korang calling2 jiwang ni! Sembunyi ya dari aku, kan dah kantoi hari ni.... (lagik naim kasi bakar Nub, yg bagi muka selamba je kat naim & mata Nub yg menjeling tu...Stacy yang 4ever ceria tu hanya mampu tutup mulut dia dgn tangan... dah kantoi kan plus malu sendiri!)

Nb: Eh, ko jangan kaco stacy ya... dia nak rehat tu... Cepat! pindah tempat lain (saje Nub tu kasi keras sikit sora dia...)

Nm: Amboi Stacy, cik abang dah marah.... ok ok aku pindah la ni, aku duduk belakang ya (usik lagi)

Sc: Hahaha........move cepat. Somi I dah marah ni...
(Stacy plak gurau2, tapi dalam hati berbunga2 pasal at last dapat balik privacy dia ngan Nub sekali Stc toleh ke sebelah kiri dia, Nub tengah sengeh tengok Naim beredar. Then mata dorang bertembung, terasa panas plak pipi Stc bila Nub tenung mendalam wajahnya dengan senyuman sungguh manis..... ouchhhhh....ouchhhh.. terasa dua kali jantungnya bergoyang kencang )

Sc: Kenapa tengok I macam tu? Malu la kalo yang lain perasaan... (adeh sora manja plak stc ni!)

Nb: I tak kisah, yang I tau I nak spend time dengan you je (uissh.. serius plak Nub time ni).
Miss you so much... (low je sora Nub, sambil tu tangan dia cari jari2 stc. Aduh! pegang jari2 Stc tu pun buatkan rasa sayang dia pd Stc semakin membara...Halus sungguh perasaan itu, sukar dia hendak menafikannya.... hatinya buat masa ini memang bertaut pada gadis kecil molek sebelah dia ni aje. Dia kagum melihat gadis sekecil ini tapi memikul tanggungjawab besar - dia kadangkala berasa sedih bila mengingatkan gadis ini sentiasa sabar dan selalu menyimpan duka dihati... mau saja rasanya dia sentiasa berada bersama buah hatinya itu. Org lain tak tau apa terselit dihati & fikiran Stc bila dia sendirian. Org lain hanya nampak wajah ceria gadis molek itu. Hanya dirinya menjadi pendengar setia Stc. Hubungan telefon kala dini hari menjadi tempat mereka berkongsi segalanya.

Sc: Miss you too..... (bagi senyuman semanisnya buat cinta hati dia Nub. Dibiarkan jarinya dalam genggalam Nub. Stc notis badan Nub dah makin sliding di kerusi tu. Penat mungkin buah hati dia ni.... rasa kesian plak dia kat Nub.) Tak sakit ke you buat badan you macam tu? Sempit ni, I boleh move sikit (sora risau dia keluar dah, tapi dia rasa Nub kuatkan lagi genggaman pd jari2nya... dan dia tau Nub tak setuju la dengan cadangan dia tu........ ehhhhhh manja sungguh Nub ni... tapi Stc suka )

Nb: Eh, tak payah. Suka sempit-sempit ni, boleh dekat dengan you (dia bagi senyuman sayang dia sambil mengusik manja, Stc sambut dgn renungan mata penuh sayang juga)

Sc: Ok la........... abang nak tido ke tu? Alamak... panggil abang suda
Nb: Hahahaha..... abang suda! (Nub ulang kata Stc...suka dia Stc panggil dia mcm tu, rasa mereka semakin lagi rapat suda!!)

Nb: Hmmmmmmm... wangi la sayang abang ni....

Sc: Mestilah....... hanya untuk you sorang je... (usik Stc sambil mencuit manja hidung Nub dia)

Nb: Tu yang I marah tu bila si Naim nak duduk sebelah you... (wah! beria-ia Nub cakap) (Dua2 ketawa kecil. Nub ketawa sambil letak kepala dia di bahu Stc. Stc biarkan je, dia dah maklum perangai orang kesayangan dia ni........ di hatinya amat bersyukur berjumpa dgn org Nub ni. Terasa dirinya sungguh disayangi dan dihargai ..... tak pernah dia merasa sebegini. Terlupa dia pengalaman bercinta dulu-dulu, pasal yang ini memang sesuatu yang sukar untuk dirungkai dengan kata2....... begitu kuat penangan Nubhan dia sehingga terpadam segala pengalaman lalu dari ingatan ....seolah-olah inilah cinta pertama dia!! wow! dia sendiri kehairanan...... heheheheh tapi dia happy dan hanya mampu berharap mereka berkekalan. Hatinya amat sayang suda dgn jejaka Nogori ni)

(Dia perhatikan je Nub sandarkan paler dan badan dia ke arahnya. Timbul rasa kasih yg amat sangat di hatinya melihatkan gaya Nub. Tetiba Nub paling paler dia, sekali lagi mata mereka bertembung..... aduh.... rasa TING TING TING lagi... tapi relax je dorang, tak lah lebih2, mereka hanya berbalas senyum)

Nb: You tak nak tido ke? (Sora ngantuk Nub yang very2 low haiyakkkk penuh feeling2 la...)

Sc: Takpe lah... you tido dulu la. Mata I belum ngantok lagi ni.... (sekali lagi kasi flashing smile)

Tetiba plak nama dorang kena panggil

AM: Amboi Nubhan ni........ bukan main lagi ye ko... kesian Stacy, dahlah kecik ko himpit lagi badan dia... tak boleh jadi ni... (usik AM - terbangun Nub dengar sora AM, tapi badan masih lagi posisi yg sama, tak gerak2 - senyum je dia pada AM)

Nb: Ala abang ni kacau daun la......... Stc ok je (gurau Nub... tiga2 ketawa. AM tu memang faham, saja dia kacau)

AM: Meh abang ambil gambar, biar korang buat kenangan (AM tak tunggu lagi, terus je nak snap, sempat juga Nub kasi pose thumbs up.. dengan senyuman mengantok)

Nm: Eh... join sekali boleh? (tetiba je Naim dari belakang memunculkan paler dia)

AM: Alamak... ko ni buat rosak feeling dorang la... ok je lahhhh readyyy....

"c l i c k"

AM: TQ, nanti abang bagi tengok korang ya.... hah! sambung la balik tido ko tu Nub.. Bye (sambil kasi kenyit mata dia, bawa makna sesuatu, Nub tau dia kena usik.. senyum je la.. and
terus sambung lagi perasaan indah dia landing kat sweetie dia di sebelah)

Nb: You ok ke? Sakit tak bahu you? (tetiba concern juga dia pd stc)

Sc: I'm ok...... don't worry, tido lah... (sekalik tu Nub terasa plak stc stacy belai kepala dia yg parking kat bahu Stc tu....makin plak dia adjust badan dia rapat2!!) Alamak!! rugi aku tak buka topi ni... kalo tak mesti best rambut aku yg kena belai oleh sweetie aku ni!!!..... dia senyum sendirian bila terfikir otak nakal dia mengalamun....)

Nub tido jap je, kasi rehat mata......Stc pun terlelap jap je. Masa2 yang lain dorang main bisik-bisik sambil melepaskan rindu...

(Ini hanya rekaan khayalan semata-mata )

Skrip berdasarkan gambar royan di atas ini adalah milik nubcy@cari.com.my (SABUNIANS yg tegar dan ratu segala speku, CSI dan skrip royan)
























All pictures credit to mrmanager.blogspot.com

I've uploaded loads and loads of pictures of SABUN. I love them both and wish them all the best in their career and personal life.
I love them and their chemistry. Hope to see both of them doing duets in their future album. Nubhan with his tag, "Cayalah" & Stacy, "Alamak, terlebih suda!"

(copy paste from cari.com.my & credits to Mr Vern of mrmanager.blogspot.com & SABUNIANs at SABUN thread at cari.com.my)

HAVE FUN MEROYAN SABUN!!FROM VERN MRMANAGER

Dialogue SABUN:

Me: Stacy, u tahu tak kewujudan sebuah kelab bernama SABUN?

Stacy: Huh? SABUN?

Me: Yes. SA for Stacy dan BUN is NUB backwards. SABUN adalah kelab korang tau!

Stacy: Oh really!? Wah! Terlebih sudah!

Nubs: A'ah. Abg Vern ada bagitau hari tu kan? Nubhan suke la.
Stacy: Suke! Suke!

ANOTHER ONE

Stacy: Abang Nubhan, nanti kita main sabun ok!

Nubhan: OK sayang!

From SABUN to all SABUNIANS

"But seriously, they like the idea of SABUN club. They asked about who formed it, who the members are, and what the members talk about. So I told them about the handlotion sabun and the chop angsa and they both burst out laughing. Yes,Nubhan and Stacy have been officially informed of SABUN, and they arevery happy and honoured and convey their "salam" to all SABUNIANS. Taksia sia korang buat kelab SABUN!"

Comments

nucy_loves said…
wahahha... kak nur..
long time no see @ cari.
Mana pegi suda?? busy ek..

its me nucy_loves~

Popular Posts